23 april 2022 

Schrijf jezelf naar een beter gevoel

Als jij een boek wilt schrijven dat echt van betekenis is, een boek dat voortkomt uit inspiratie en op zijn beurt anderen inspireert en beweegt, dan is het belangrijk dat je pas aan het schrijven gaat wanneer je ingetuned bent.

Met ingetuned zijn bedoel ik in de flow zijn, een open kanaal zijn voor creativiteit, in lijn met je ziel of de bron of het goddelijke, hoe je het ook wilt noemen. Dat klinkt misschien heel verheven en groots, maar in feite is het onze natuurlijke staat van zijn als we blij en ontspannen zijn. Dan gaat alles vanzelf en stroom je met het leven mee. Dan kan je verhaal moeiteloos uit jou stromen.

Weten of je ingetuned bent is heel eenvoudig. Als je in de flow bent, dan voel je je goed: blij, speels, gepassioneerd. Voel je je niet zo goed, dan ben je niet in de flow.

Schrijven als je niet ingetuned bent, heeft weinig zin. Begin dus niet aan je boek te schrijven voor je energie goed zit.

Maar wat doe je dan als je je niet zo goed voelt?
Ook dan kun je schrijven, maar ga dan niet aan je boek werken. Gebruik in dat geval het schrijven om jezelf in te tunen. Je kunt bijvoorbeeld de vraag ‘Wat heb ik nodig om me beter te voelen?’ opschrijven, en open en nieuwsgierig luisteren naar het antwoord, dat je dan opschrijft. Probeer het eens. Je zult merken hoe snel je weer in de flow kunt zijn door deze eenvoudige oefening.

Ik wens je een fijne verbinding met jezelf toe.
Liefs
Agatha

Over de schrijver
Reactie plaatsen