12 augustus 2022 

Zodra je jouw Waarom ontdekt, wordt schrijven pure passie

Een aantal jaar geleden volgde ik een online training van businesscoach Ninke Van der Leck. Ik was op zoek naar helderheid over wie ik was, als mens, als schrijfster en als creatieve onderneemster. Wat had ik de wereld nu precies te bieden?

Er waren zo veel dingen die mij passioneerden. Ik begon telkens weer aan iets, of aan meerdere dingen tegelijk, die dan weer stilvielen. Ik miste richting en focus. Ik had vele kleine succesjes met mijn onderneming, maar niets was echt blijvend. Ik schreef ook veel kinderboeken in opdracht en daar genoot ik van, maar het voelde als een losse flodder. Alles wat ik deed miste samenhang, het voelde alsof ik maar wat deed, hoewel alles wel doorspekt was met creativiteit.

Tot ik in die online training van Ninke mijn Waarom ontdekte. Ik ontdekte ten diepste waarom ik doe wat ik doe, waarom ik de relaties heb die ik heb, waarom ik elke ochtend weer zin heb om uit mijn bed te komen: om anderen te helpen en te inspireren om hun volle creatieve potentie te leven en naar buiten te halen, zodat ze geluk en voldoening ervaren en hun unieke bijdrage aan de wereld schenken.
Ik ontdekte dat van alle boeken die ik heb geschreven alleen diegenen die mijn Waarom in zich dragen me echt voldoening gaven bij het schrijven. Ik noem het mijn ‘essentiële boeken’.

Tegenwoordig is mijn Waarom mijn kompas. Bij alle ideeën die ik krijg, of het nu voor een boek is of voor een training of workshop, vraag ik me af: past dit in mijn Waarom? Als het antwoord ja is, dan ga ik ervoor. Als het antwoord nee is, dan pas ik. Zo houd ik mijn energie hoog, omdat in alles wat ik doe mijn hogere doel zit.

Waarom brengt passie in je werk, zegt Simon Sinek. Maar het brengt niet alleen passie in je werk, het brengt passie in alles wat je doet, elk moment wordt vol passie. Het doet je bloed stromen en je cellen vibreren van vreugde.

Je Waarom is volgens de bedenker van het begrip Simon Sinek het niet te stuiten hogere doel dat ons inspireert en fungeert als de bron van alles wat we doenZodra je jouw hogere doel ontdekt en je neemt het mee in jouw schrijven, dan worden jouw verhalen bezield, doorleefd en authentiek. Schrijven wordt puur genieten, pure passie.

Schrijf je je boek vanuit je Waarom, en maak je dagelijks contact met je Waarom, dan heeft uitstelgedrag en writer’s block geen vat meer op je. Dan geniet je met volle teugen van het schrijfproces. Ik wens het jou van harte toe!

Liefs,
Agatha

P.S
Het helpen ontdekken van jouw Waarom is mijn specialiteit. Kom je naar de schrijfweek in Spanje van 1 tot 8 september, dan ontdek je jouw Waarom en jouw Verhaal voor de Wereld. Je krijgt helder in welke vorm jouw verhaal het best tot zijn recht komt en je wordt zo gevuld met passie dat je je boek nu eindelijk echt schrijft.

Over de schrijver
Reactie plaatsen