Schrijf jouw boek nu eindelijk echt

Word een productieve schrijfster in slechts een uurtje per dag

Je hoeft het niet alleen te doen

Schrijf elke dag online mee met schrijfster en schrijfcoach Agatha.

Elke werkdag van 9u30 tot 10u30 via Zoom.

Een stevige stok achter de deur

Agatha, de Academie en de Community houden je liefdevol on track. Zo schrijf je jouw boek echt.


Kwaliteitsvolle begeleiding

Agatha helpt je beter en authentieker te schrijven in de begeleidingssessies. Samen gaan we op zoek naar het verhaal dat er voor jou echt toe doet.

Een verre droom? 

Je boek is dichterbij dan je denkt

Hallo, ik ben Agatha. Als kind al wist ik dat ik schrijfster wilde worden. Jarenlang droomde ik van mijn eigen boeken, zonder een letter te schrijven. Ik durfde niet te beginnen, want ik geloofde niet in mijn eigen droom. Ik geloofde niet dat het kon. Ik had allerlei gedachten die me tegenhielden zoals 'Ik vind nooit een uitgever' en 'Er is al zoveel geschreven, wat kan ik daar nog aan toevoegen?' Door niet te schrijven voelde me fake en mislukt, en ik had weinig plezier in het leven.

Ondertussen heb ik onder de naam Aag Vernelen meer dan 50 kinderboeken geschreven en gepubliceerd bij erkende Vlaamse en Nederlandse uitgeverijen en begeleid ik al meer dan tien jaar vrouwen bij het schrijven van hun boek.


Ik heb ontdekt dat schrijven helemaal niet moeilijk is. Met de juiste begeleiding en mindset kun je het leren. Zo wordt schrijven iets dat jou gelukkig maakt en dat je zelfvertrouwen geeft.

Door met honderden vrouwen te werken die net als jij een boek verlangden te schrijven, weet ik dat jij het ook kan. Ook jij kunt jouw boek schrijven! Het vraagt wel jouw bereidheid om in actie te komen, ook al heb je angsten en twijfels.

Voel jij die grote ja naar de Schrijfster in jou, en besluit je er nu echt voor te gaan, weet dan dat je welkom bent bij het Samen Schrijven Membership. Daar krijg je de juiste steun, begeleiding en accountability om je boek nu eindelijk echt te gaan schrijven.

 meer dan 10
Jaar ervaring als schrijfster en creatieve coach
 meer dan 50
kinderboeken gepubliceerd bij verschillende Vlaamse en Nederlandse uitgeverijen
Honderden
klanten geholpen bij het schrijven van hun boek

Schrijfster & chiropractor

Een heus manuscript

Samen Schrijven is een motiverende stok achter de deur. Het is een afspraak die je in je agenda zet en waar je je echt aan houdt. En elke dag drie bladzijden schrijven telt na verloop van tijd op tot een heus manuscript

Therapeute

Samen schrijven is deel van mijn leven geworden

Ik moet het toegeven, ik heb een verslaving. En die verslaving is nu al twee maanden mijn beste vriend.  Ik kan het of liever, ik wil het niet meer loslaten. Het is een deel van mijn leven geworden, elke dag weer schrijven, samen schrijven. Is dat erg?  Zelf vind ik van niet :-)

It is by sitting down every morning that one becomes a writer  - Gerald Brenan

Het Samen Schrijven Membership is iets voor jou als je:

 • nu écht werk wil maken van je boek en niet langer wil uitstellen
 • echt elke dag wil gaan schrijven
 • genoeg hebt van je eigen uitstelgedrag en op zoek bent naar een stok achter de deur
 • elke ochtend een uur tijd kunt vrijmaken om samen te schrijven (van 9u30 tot 10u30) en van plan bent zoveel als je kunt op te dagen
 • niet zomaar ‘een’ boek wilt schrijven, maar het boek dat alleen jij kunt schrijven
 • bereid bent om diep in jezelf te duiken om jouw meest authentieke verhaal naar boven te halen
 • bereid bent om je teksten te delen in de groep en er feedback op te krijgen zodat je als schrijfster kunt groeien (ook al is dat spannend!)
 • respectvol kunt omgaan met de teksten van anderen

Je schrijft elke dag

Je laat uitstelgedrag voorgoed achter je en maakt tijd en ruimte voor datgene wat jij het allerliefste doet: schrijven. De dagelijkse schrijfsessie is een stevige stok achter de deur waardoor je blijft schrijven. Schrijven wordt een integraal onderdeel van je dagelijkse leven. Je wordt dus een echte schrijfster!

Je ontdekt wat je wilt schrijven

Of je nu je levensverhaal wil schrijven voor je kleinkinderen of als onderneemster je expertise wil delen met je klanten, ik help je te ontdekken wat jouw unieke verhaal is. Zo schrijf jij het boek van jouw missie, het boek dat alleen jij kunt schrijven en waar jij en je lezers ongelofelijk blij van worden omdat het zo klopt. Weet je nog niet wat je wilt schrijven? Geen nood, ik help je stap voor stap jouw bijzondere boodschap te ontdekken en in welke vorm die best tot zijn recht kan komen.

Je maakt schrijfvrienden die je steunen & on track houden

Wil je schrijfster worden, dan gaat dat veel makkelijker als je je omringt met andere schrijfsters. Bij Samen Schrijven maak je deel uit van een hechte groep schrijfsters die elkaar inspireren en motiveren. Je leert gelijkgestemde mensen kennen waarmee je kunt teksten én ervaringen uitwisselen, ook buiten de geplande sessies.

Je leert beter schrijven

Denk je dat je niet kan schrijven of ben je bang geen talent te hebben? Schrijven kun je echt leren! Door dagelijks te schrijven en door de tips en feedback die je krijgt in de begeleidingssessies en de maandelijkse masterclasses, leer je beter en authentieker schrijven. Je ontdekt jouw unieke schrijfstem en je wordt ook technisch een betere schrijfster.

 Schrijven wordt puur genieten

Ik begeleid je aan het begin van elke schrijfsessie bij een meditatie, zodat je in de juiste stemming komt om moeiteloos te gaan schrijven. Je leert vrijuit schrijven, waardoor schrijven puur genieten wordt. Door de begeleiding en de opbouwende feedback krijg je beetje bij beetje krijg je een andere mindset over schrijven. Je beperkende gedachten maken plaats voor zelfvertrouwen en speelsheid. Schrijven wordt iets waar je elke dag graag tijd voor maakt, niet meer iets waar je je onzeker over voelt.

Je schrijft het boek van jouw missie

Het is mijn missie om jou zo goed mogelijk te helpen om jouw unieke verhaal ook echt te schrijven en naar buiten te brengen. Meestal lukt dat niet in één maand, maar blijf je meerdere maanden tot een jaar lid van het Samen Schrijven Membership, dan kun je ook echt je boek afwerken binnen die tijd!

Het Samen Schrijven Membership bestaat uit:

schrijfcoach

Dagelijkse schrijfsessies

We schrijven elke weekdag een uur samen, van 9u30 tot 10u30 via Zoom.  Geluid uit, camera aan, zodat we elkaar kunnen zien schrijven. Je commit jezelf aan dat uur schrijven, elke dag.

We beginnen elke sessie met een korte meditatie die ik begeleid om in de juiste stemming te komen. En dan schrijven maar. Praten is strikt verboden! Alleen op het einde wisselen we kort wat woorden uit.

Professionele begeleiding

Wekelijks zien we elkaar online (via zoom) voor een diepgaande begeleidingssessie in groep. Daar mag je mij al je vragen stellen over schrijven en het schrijfproces. Je mag ook een korte tekst insturen die we dan samen bespreken. In deze sessies is ook ruimte voor het uitwisselen van ervaringen in kleine groepjes. Je leert elkaar beter kennen. Het is elke keer weer heel inspirerend en gezellig! Elke woensdag vanaf 10u30 (tot 12u30 uiterlijk).

Een inspirerende community

In de Samen Schrijven Community op Huddle kun je contact leggen met de andere schrijfsters, feedback vragen en vragen stellen aan elkaar, je successen vieren, je ervaringen delen, inspiratiebronnen uitwisselen... Je boek schrijven hoeft geen eenzame weg te zijn!

De online Academie

In de Samen Schrijven Academie op Huddle krijg je een heleboel ondersteunend materiaal. Dit materiaal bestaat uit video’s, audio’s en teksten en staat jou online ter beschikking zolang je lid bent van het membership.

De module Voorbereiding helpt je goed van start gaan en de module Exploratiefase begeleidt je in de eerste weken schrijven.

Ook de opnames van de begeleidingssessies en de maandelijkse masterclasses kun je in de Academie bekijken.

schrijfcoach

Verrassende Masterclasses

Elke maand bied ik binnen het membership een masterclass aan. De masterclass gaat altijd over een thema dat leeft in de groep en waar iedereen in haar schrijfproces wat aan heeft. In de masterclasses deel ik mijn uitgebreide ervaring en kennis over schrijven met jou en ik neem je mee in oefeningen. We behandelen zowel schrijftechnische thema’s als dingen die je kunt tegenkomen in jouw schrijfproces. Een unieke kans om te profiteren van mijn jarenlange ervaring als professionele schrijfster!

Vind je het wel fijn om elke ochtend een uur met ons mee te schrijven, maar heb je geen nood aan begeleiding of ondersteunend materiaal? Dan kun je je aanmelden voor het membership zonder de begeleiding. Deze optie is alleen geschikt als jij zelfstandig kunt werken en gewoon op zoek bent naar een stok achter de deur en fijn schrijfgezelschap. In deze versie van het membership krijg je wél toegang tot de online Community op Huddle, zodat je contact kunt leggen met de andere schrijfsters, en feedback kunt vragen op jouw teksten aan de andere leden van de community. De community is heel motiverend en inspirerend, en is een fijne plaats om jouw vragen en ervaringen rond schrijven te delen met andere schrijfsters.
€ 250,-
€ 220,-

Samen Schrijven VIP Membership

Meld je nu aan en begin vandaag nog aan jouw boek. Je krijgt direct toegang tot de Samen Schrijven Academie en Community en kunt meteen met ons meeschrijven. Laat (zelf)twijfel je niet langer tegenhouden. Ik help je bij elke stap!
 • Enorme impact op mijn leven

  Ik heb ontdekt wat een enorme impact Samen Schrijven heeft op mijn leven, hoe diep het gaat. Ik voel mij thuis in deze community. Ik vind het heel fijn en motiverend om hier te schrijven en te ontdekken.
  Daisy Was

  Half tien is mijn moment

  Het feit dat je kan opdagen en dat je weet dat er andere mensen zitten te wachten, dat motiveert zo. Ik kijk ernaar uit elke dag. Half tien is mijn moment, dan moeten ze mij niets anders vragen.
  Elisabeth Cox - therapeut
  Accountability
  Samen Schrijven is voor mij een warm bad van gelijkgestemden dat me ondersteunt in mijn dagelijkse schrijfbeoefening. De groep zorgt echt voor accountability. Daarnaast heeft het me ook verrast hoeveel gelijkenissen er zijn tussen de deelnemers en ik. Mijn schrijfzussen zeg ik nu ;-)
  Katrin Derboven - psychotherapeute

  Meer vrijheid in mijn schrijven

  Het is de negentiende samenschrijfdag vandaag en ik sta er van versteld hoeveel deuren er al zijn opengegaan. Gewoon door een vraag die iemand stelt over mijn verhaal, een suggestie die Agatha aanreikt, een passend boekidee dat aangeraden wordt. Voorlezen aan elkaar doet nieuwe werelden opengaan. Op negentien dagen ben ik in een nieuwe fase van mijn schrijfproces terecht gekomen. Ik voel meer vrijheid in mijn schrijven door dat ik stapje voor stapje dichter bij mijn eigen schrijfstem kom.

  Dat is de kracht en het resultaat van de begeleiding. Agatha heeft als schrijfster zoveel ervaring en ik heb het gevoel dat ze gewoon heerlijk, eerlijk alles deelt wat ze passend voor de ander vindt in het moment. Dank je, dank je , dank je wel.

  Jessy De Bondt

  Een diepere laag in mijn leven

  ‘Het Samen Schrijven heeft mij gegrepen en laat mij niet meer los. Ik vind het heel leuk om te doen, het motiveert en geeft een diepere laag aan mijn leven. Ik krijg hele mooie feedback. Het doet zo’n deugd om te horen hoe goed je het doet, want zelf geloof je dat niet echt. Ik moet niet presteren. Ik schrijf maar en ik schrijf maar en dat doet goed. Er zit geen druk op. Ik mag gewoon schrijven en dan onstaan er hele mooie dingen.
  Elisabeth Cox
  Ik wist niet dat het me zo veel zou opleveren

  Toen ik me inschreef had ik geen idee dat het samen schrijven via Zoom zoveel zou opleveren. Het zette me echt tot schrijven waar ik normaliter niet iedere dag de tijd voor zou nemen. En al kende ik de rest van de groep niet. Het schept toch een band als je elkaar een paar keer per week ziet. En het meedenken als je even vast zit helpt zeker.

  Agatha herhaalde vaak: schrijf vrijuit. En dat steuntje hielp me zeker. Even uit mijn hoofd komen en met de flow van mijn verhaal verder gaan. Na ieder uurtje tijd voor een vraag en af en toe een uur extra de tijd voor begeleiding. En Agatha haar persoonlijke betrokkenheid  met mijn verhaal heeft me veel inzichten, concrete tips en kennis meegegeven om verder te kunnen. Ik kan wel zeggen: zonder Samen schrijven was ik niet nu al zo ver in mijn verhaal en inspiratie gekomen!

  Simone Kastelein

  - Veelgestelde vragen -


  Kan ik het membership weer opzeggen?

  Je membership wordt automatisch verlengd na de betaalde huidige periode, maar je kunt er op elk moment voor kiezen om na de betaalde huidige periode niet te verlengen. Stuur mij dan op agatha@agathacornelia.be een mailtje minstens drie dagen voor de betaalde huidige periode afloopt met de vermelding dat je je membership wilt opzeggen.

  Meld je aan voor een maand, dan wordt je membership automatisch elke maand verlengd tenzij je mij per mail laat weten dat je niet wenst te verlengen. Meld je aan per kwartaal, dan wordt je membership automatisch elk kwartaal verlengd tenzij je mij per mail laat weten dat je niet wenst te verlengen.

  Wanneer je opzegt, wordt je abonnement gedeactiveerd na de betaalde huidige periode. Je kunt dus nog blijven voor de periode die je al betaald hebt. Het is niet mogelijk om de betaalde huidige periode te annuleren. Je krijgt dus geen geld terug als je beslist om de betaalde huidige periode niet meer te benutten, maar er wordt geen nieuwe periode meer in rekening gebracht.


  Moet ik al weten waar ik over wil schrijven als ik begin?

  Nee, dat is niet nodig. Je wordt op verschillende manieren begeleid in het al schrijvend ontdekken van je authentieke verhaal. Er is geen haast bij. Je hebt alle tijd om te verkennen en te ontdekken tijdens de eerste schrijfweken.  


  Kan ik ook bij het Membership terecht als ik iets anders dan een boek wil schrijven?

  Ja, je kunt ook met ons meeschrijven als je iets anders dan een boek wilt schrijven, zoals een blog, een podcast, een website, liedjesteksten...


  Wat als ik er niet elke keer kan bij zijn?

  Aanmelden is niet helemaal vrijblijvend. Als je je aanmeldt, dan rekenen ik en de anderen van de groep op jouw toegewijde en regelmatige deelname. Dat betekent dat je komt zo vaak als je kunt. Het is niet erg als je er af en toe niet kunt bij zijn. Maar het is wel belangrijk dat je er zo vaak mogelijk bij bentDaarnaast gaat het over jouw droom, jouw proces, jouw boek waar je 'ja' tegen zegt. Vraag jezelf af: hoe kan ik het meest toegewijd zijn aan mijn schrijfdroom? De dagen dat je er niet kunt bij zijn, kun je misschien wel een ander schrijfmoment vinden in de dag.


  Wat doen we precies in de begeleidingssessies? 

  Tijdens de begeleidingssessies mag je mij al jouw vragen stellen over jouw teksten, jouw schrijfproject én jouw schrijfproces. Je krijgt van mij tips en begeleiding bij jouw schrijfproject. Ik stuur bij waar nodig. We wisselen ervaringen uit en lezen stukjes tekst voor als je dat wilt. Ik laat jullie ook geregeld uitwisselen per twee. Je mag telkens een korte tekst insturen (max. 350 woorden) waar ik opbouwende feedback op geef. Vragen en teksten stuur je vooraf in per mail. Aan het begin van elke begeleidingssessie stel je jouw doel voor de komende week. Hier word je in begeleid.


  Wat doen we precies in de samenschrijfsessies?

  Tijdens de samenschrijfsessies schrijft ieder aan haar eigen project. De camera’s staan aan,  de microfoon uit. Er wordt niet gepraat. We zien elkaar schrijven en dat is heel motiverend.

  Aan het begin van de samenschrijfsessie begeleid ik een korte meditatie van vijf minuten. Je kunt meedoen, of je kunt ervoor kiezen om al te beginnen schrijven. Aan jou de keuze!


  Moet mijn boek af zijn na deze maand?

  Nee. Een boek schrijven in één maand zou ook een hele krachttoer zijn. Daar heb je meestal meerdere maanden tot een jaar voor nodig. Maar het is wel fijn als je voor jezelf een doel stelt en dat doel ook behaalt. In de Academie en tijdens de begeleidingssessies word je begeleid bij het stellen van een realistisch doel.


  Geef jij persoonlijke feedback op mijn teksten?

  Ik geef geen persoonlijke feedback per mail. Voor de begeleidingssessies mag je wel telkens een stukje tekst van max. 350 woorden insturen waar je concrete vragen bij hebt, dat we dan samen bespreken tijdens de sessie. Er is voldoende ruimte om uit te wisselen over wat je schrijft, iets voor te lezen of mij concrete vragen te stellen over bijvoorbeeld je verhaallijn of de uitwerking van je personage.

  Door mijn jarenlange ervaring als professionele schrijfster, heb ik een goed zicht op hoe jij verder kan of wat jouw verhaal nodig heeft en ik deel mijn inzichten heel graag met jou.


  Ik vind mijn teksten delen spannend. Moet dat echt?

  Niets moet. Echt, ik vind het veel belangrijker dat je goed naar jezelf luistert en pas teksten begint te delen wanneer dat veilig voelt. Veel deelneemsters kijken eerst enkele weken de kat uit de boom en beginnen dan pas te delen. Ik ga jou wel geregeld uitnodigen om iets te delen, en als dat echt moeilijk blijft kunnen we ook samen kijken wat jou tegenhoudt. Van het delen van je teksten groei je als schrijfster en het is een unieke kans om je voordeel te doen met mijn jarenlange ervaring als schrijfster. Maar dus wel pas als jij je er klaar voor voelt!


  Schrijven we met de hand of op de computer?

  Dat kies je helemaal zelf. Er is geen goed of fout. Kies voor wat werkt voor jou. Ik raad je aan te kiezen voor datgene waarbij jij het makkelijkst in de flow komt en niet de neiging hebt om te gaan nalezen en herwerken. Je eerste versies schrijf je best vrijuit. Redactie is voor later.


  Hoe lang heb ik toegang tot de Academie, de Community en de online schrijf- en begeleidingssessies?

  Je hebt toegang tot de Academie en de online schrijf- en begeleidingssessies zolang je lid bent van het Membership. Tot de Community heb je blijvend toegang, ook als je lidmaatschap afloopt. Ik vind het belangrijk dat je ook daarna in contact kunt blijven met de andere schrijfsters.


  Schrijf ik best in voor één maand of een kwartaal?

  Tijdens de eerste maand leer je vrijuit schrijven en genieten van schrijven. Om te ontdekken welk verhaal jij precies te schrijven hebt, heb je doorgaans twee maanden nodig. De volgende stap is het ontdekken van de beste vorm van je verhaal. Dat wordt vaak binnen de drie maanden helder. Blijf je een half jaar of langer lid, dan kun je ook echt je boek afwerken binnen die tijd. Natuurlijk is iedereen anders, maar dit is de gemiddelde weg die ik mensen binnen het Samen Schrijven Membership zie afleggen. Ik ben benieuwd hoe jouw weg zal zijn!

  Als je nog niet zeker weet of het Samen Schrijven iets voor jou is, of als je nog niet weet of je je langer dan een maand kunt vrijmaken, kies dan voor een membership van één maand. Maar eens je zeker weet dat je langer wilt blijven, dan doe je je voordeel door in te schrijven voor een kwartaal, of zelf 6 maanden tot een jaar. Hoe langer de periode, hoe voordeliger de prijs per maand. Je kunt altijd je abonnement aanpassen door mij een mailtje te sturen op agatha@agathacornelia.be.

  Wil je graag voor een half jaar of een jaar aanmelden, dat kan ook! Stuur mij dan even een mailtje en dan help ik je verder. Voor een half jaar betaal je 900€ (dat betekent 150€ per maand). Voor een jaar betaal je 1440€ (120€ per maand).


  Waarom zou ik zonder begeleiding meedoen? Wat heb ik daaraan?

  Als je je aanmeldt voor het membership zonder begeleiding dan heb je toegang tot de vijf samenschrijfsessies per week én de Community. Als je geen behoefte voelt om inhoudelijk begeleid te worden en je kunt goed zelfstandig werken, dan is dit een goede optie. Het feit dat je vijf dagen per week met ons meeschrijft is een stevige stok achter de deur. Terwijl je anders thuis alleen misschien last zou hebben van uitstelgedrag, kom je op deze manier echt opdagen en schrijf je echt een uur per dag. Kom het maar ervaren. Je zult zien dat het samen schrijven enorm motiverend is.

  In de online Community op Huddle, kun je contact kunt leggen met de andere schrijfsters, en feedback vragen op jouw teksten. Het is heel waardevol om een plek te hebben waar je jouw vragen, ervaringen en teksten kunt delen met andere schrijfsters.


  Heb je nog vragen die hier niet tussen staan?

  Stuur mij een mailtje op agatha@agathacornelia.be. Ik denk graag met je mee en zo help je mij ook deze lijst FAQ vollediger te maken.

  Meld je vandaag nog aan voor het Samen Schrijven Membership.

  Je hoeft het niet alleen te doen!